Project: Polska Warrior
Opdrachtgever: Armadillo Film / NTR

Vijfentwintig minuten aan prachtig vormgegeven verhaal, over de Poolse Eryk Kaminski die samen met zijn vader Dobry in Nederland woont. Eryk speelt het allerliefst het spel Gold Hunter, maar Dobry vindt het veel belangrijker dat hij eerst leert zwemmen!

Naar een scenario van Pepijn Moors, Christa de Graaf en Camiel Schouwenaar, die ook de regie voerde. Happy Ship heeft de film gestoryboard en opgezet, en de wereld en de karakters gebouwd (naar ontwerp van Jan van Lierde). Ook de vormgeving en animatie van de game-wereld in het verhaal is van onze hand. Samen met animatiestudio Big Pixel is de animatie en rendering van de hele film vervolgens gerealiseerd en afgemaakt.

Op 29 September 2017 won de film het Gouden Kalf voor de Beste Korte Film op het Nederlands Film Festival. De Oscar van de lage landen! Zo trots!

Daarmee zijn we er nog niet, de prijzenregen ging gewoon door want Polska won ook het Holland Animation Film Festival (Beste Korte Nederlandse Animatie), de Prix Jeunesse UNESCO 2018 (Special Prize), FICCI Frames Mumbai (Beste Professionele Korte Animatie Film) en geen 1 maar 2 Cinekid Awards nl. Beste Korte Nederlandse Animatie en de Jeugd Publieks Prijs!  JEUHH! 🙂